Red

Fantini Montepulciano D’Abruzzo DOC

מבית‭ ‬היוצר‭ ‬של‭ ‬יקב‭ ‬ FANTINI‭ - ‬

זוכה‭ ‬פרס‭ ‬יקב‭ ‬השנה‭ ‬לשנת ‭ ‬2017/2019‭‬(לוקה‭ ‬מרוני)

 

זני‭ ‬ענבים:‭ ‬100%‭ ‬מונטפולצ‭'‬יאנו‭ ‬די‭ ‬אברוצו‭.‬

אזור‭  ‬גידול:‭ ‬אברוצו‭ - ‬אורטונה‭,‬ סאן‭ ‬סלוו‭,‬ פולוטרי‭.‬

 

תהליכי‭ ‬ייצור:‭ ‬הפרדת‭ ‬שזרות‭ ‬ומעיכה‭ ‬עדינה‭ ,‬השרייה‭ ‬עם‭ ‬הקליפות‭ ‬בטמפרטורה‭ ‬נמוכה‭,‬

תסיסה  ‬במשך‭ ‬כ-‭ ‬15‭ ‬יום‭.‬

 

מאפיינים‭ ‬חושיים‭:‬‭‬ צבעו‭ ‬של‭ ‬היין‭ ‬אדום‭ ‬עמוק‭ ‬כאבני‭ ‬רובי‭ ‬וגארנט‭;‬ ארומה‭ ‬פירותית,‭ ‬רעננה‭ ‬ומתמשכת,

‬ברקע‭ ‬ניחוחות‭ ‬פירות‭ ‬יער‭ ‬מודגשים‭;‬ גוף‭ ‬מלא‭,‬ מאוזן‭ ‬היטב‭ ,‬בעל‭ ‬עפיצות‭ ‬קלילה‭ ‬וסיומת‭ ‬נעימה‭ ‬ומרשימה‭.‬

 
 

Poggio Pasano

Primitivo Puglia IGT

אזור גידול: פולייה - Sava ,דרום איטליה.


זני ענבים: 100% פרימיטיבו.


תהליכי ייצור:
הפרדת שזרות ומעיכה עדינה , השריה ותסיסה עם קליפות בטמפרטורה נמוכה במשך כ-10 ימים בשילוב תהליך pump-over למיצוי מירבי של הפרי, הפרדת היין מהקליפות ותסיסה מאלולקטית במיכלי נירוסטה והשתבחות בחביות על אלון קטנות (225 ל') למשך 4-5 חודשים

 

מאפיינים חושיים:
צבעו של היין אדום רובי עוצמתי עם הבזקים סגלגלים. ליין בוקה המשלב ניחוח מודגש של פירות אדומים עם רמזים של לקריץ ושוקולד.  ליין גוף מלא, הרמוני ובעל טאנינים רכים ומלטפים

 

זני ענבים: 100% נרו ד'אבולה.


אזור  גידול: סיציליה - סמבוקה.


תהליכי ייצור:
הענבים נחתכים וזאת ע''מ לאפשר ייבוש טבעי שלהם ע''י השמש הסיצילאנית החמה והבריזה היבשה המגיעה מאפריקה. לאחר שהענבים מאבדים 15-20% ממשקלם הם נמעכים, עוברים תסיסה והשרייה ממושכת על הקליפות ומשם מועברים לחביות עץ אלון (225 ליטר) להמשך התבגרות למשך 4-8 חודשים (בהתאם לבציר).

 

מאפיינים חושיים:
צבעו של היין אדום רובי עמוק ולו ניחוחות מתפרצים של פירות אדומים, אוכמניות בשלות ותבלינים אוריינטלים, עם רמזים של גרגירי פלפל ורוד ועור המשתלבים היטב יחדיו. יין עוצמתי עם סיומת נעימה ומתמשכת. האיזון מושלם בין הטאנינים, הסוכר השאריתי והרעננות, יוצרים ביין טעמים מהנים ומענגים.

Vanità Nero D’Avola

IGT Organic Wine

 
 
 
 
 

 LEGGENDA Primitivo Di Manduria DOP
OLD Vins 70-80 Years

על היין: יין הפרימיטיבו המובחר ביותר של  FANTINI FARNESE ממחוז אברוצו.


אזור גידול: פולייה - מנדוריה דרום איטליה.


זני ענבים: 100% פרימיטיבו מגפנים עתיקות בנות  70-80 שנה.


תהליכי ייצור:
בציר מאוחר ,ידני וסלקטיבי  מהגפנים המשובחות ביותר בשיא בשלותן,  תהליך עדין של הפרדה מהשזרות,
מעיכה והשרייה למשך 12 יום בטמפ' של 39 מעלות מבוקרת/נמוכה. סינון,תסיסה מאלולקטית במיכלי נירוסטה והשתבחות של 12 חודשים בחביות עץ אלון קטנות (225 ל') אמריקאיות וצרפתיות.


מאפיינים חושיים: צבעו של היין אדום רובי עוצמתי עם נימות סגלגלות. בוקה פירותי עשיר המשלב ניחוחות מרוכזים של  דובדבנים שחורים,שזיפים ושוקולד עם נגיעות טבק ומנטה.

 

 היין מאוזן ומאוד מורכב, בעל גוף מלא,  טאנינים רכים וסיומת קטיפתית, מלטפת ומתמשכת. היין מוכן לשתייה  אך ייטיב להתיישן גם ב 10 שנים הבאות.

 

 

SAKURA WOMEN'S WINE AWARDS 2018
 DIAMOND TROPHY: Leggenda Primitivo di Manduria
CONCOURS INTERNATIONAL DE LYON 2018
GOLD MEDAL: Leggenda Primitivo di Manduria

 
 

Edizione Cinque Autoctoni

זוכה‭ ‬פרס‭ ‬יין האיטלקי הטוב‭ ‬ביותר‭ ‬לשנת ‭ ‬2016/2019‭‬(‬לוקה‭ ‬מרוני)

על‭ ‬היין‭:‬ יין הדגל של יקב Fantini ממחוז אברוצו.

יצירה המבטאת את המורשת האדירה של הגפנים העתיקות ביותר בדרום מרכז איטליה.

Hughes Johnson, כתב היין וגורו היין המפורסם, הגה רעיון והאמין כי ניתן לייצר יינות גדולים,

בעלי שם, מהזנים הכי מזוהים עם אזורי היין הקסומים של מרכז-דרום איטליה. 

הוא הביא את יקב FANTINI  למסע מופלא אשר תוצאותיו באות לידי ביטוי ביצירת יין

ה - Edizione Cinque Autoctoni - מהדורת חמש הגפנים הקדומות.

 

אזור‭ ‬גידול‭:‬ אברוצו- קולונלה, אורטונה. פולייה - סאבה, מנדוריה.

זני‭ ‬ענבים: חמשת זני הענבים המזוהים ביותר עם דרום-מרכז איטליה, מכרמים בוגרות בנות 50-70 שנה.

אברוצו: 33% מונטפולצ’יאנו, 25% סנז’יובזה

פולייה: 30% פרימיטיבו, 7% נגרו אמארו, 5% מאלבזיה נרה.

תהליכי‭ ‬ייצור: בציר ידני סלקטיבי מהגפנים המשובחות ביותר, בשיא בשלותן, תהליך עדין של הפרדה מהשזרות, השרייה ותסיסה עם הקליפות למשך כ- 25 יום, תסיסה מאלולקטית והשתבחות של 13 חודשים בנפרד בחביות עץ אלון קטנות 225 (ליטר) בקלייה בינונית, 80%  צרפתיות חדשות ו- 20% אמריקאיות.

היין אינו מסונן.

 

אופי‭ ‬היין‭:‬ צבעו של היין ארגמני כהה-עמוק. בוקה פירותי ועשיר המשלב ניחוחות מרוכזים של קאסיס

ודובדבן עם נגיעות קלות של ציפורן ולקריץ.

היין מאוזן, בעל גוף מלא ומרוכז, טאנינים רכים וסיומת קטיפתית, מלטפת ומתמשכת.

 היין מוכן לשתייה אך ייטיב להתיישן במשך שנים רבות

(על פי מבקר היין האיטלקי הנודע LUCA MARONI, היין ייטיב להשתבח עד שנת 2035).

 

Edizione Cinque Autoctoni Limited Release
זוכה פרס היין האיטלקי הטוב ביותר לשנת 2018/2019‭‬  (לוקה מרוני)

היין: יין הדגל של יקב FANTINI ממחוז אברוצו.SALUT
יצירה המבטאת את המורשת האדירה של הגפנים העתיקות  ביותר בדרום מרכז איטליה.
רעיון שהגה גורו היין המפורסם, כתב היין  Hughes Johnson, שהאמין כי ניתן לייצר יינות גדולים, בעלי שם, מהזנים הכי מזוהים עם אזורי היין הקסומים של דרום - מרכז איטליה והביא את יקב FANTINI למסע מופלא אשר תוצאותיו באות לידי ביטוי ביצירת יין ה-  Edizione Cinque Autoctoni - מהדורת חמש הגפנים הקדומות.

 

אזור גידול: אברוצו: קולונלה, אורטונה   פולייה: סאבה ,מנדוריה.
זני ענבים: חמשת זני הענבים המזוהים ביותר עם דרום-מרכז איטליה מכרמים בוגרות בנות 50-70 שנה.
אברוצו: 33% מונטפולצ'יאנו,25% סנז'יובזה  פולייה: 30% פרימיטיבו, 7% נגרו אמארו,5% מאלבזיה נרה.

 

תהליכי ייצור:
בציר מאוחר ,ידני וסלקטיבי  מהגפנים המשובחות ביותר בשיא בשלותן,  תהליך עדין של  הפרדה מהשזרות , תסיסה מאלולקטית במרתף היקב למשך 30 ימים  והשתבחות של 18 חודשים בנפרד בחביות עץ אלון קטנות (225 ליטר) המובחרות ביותר בסדרה, בקלייה בינונית, 80% צרפתיות חדשות ו- 20% אמריקאיות. היין אינו מסונן.

 

מאפיינים חושיים:

צבעו של היין ארגמני כהה-עמוק. בוקה פירותי ועשיר המשלב ניחוחות מרוכזים של  קאסיס ודובדבן עם נגיעות
קלות של ציפורן ולקריץ. היין מאוזן, בעל גוף מלא ומרוכז,  טאנינים רכים וסיומת קטיפתית,  מלטפת ומתמשכת. היין מוכן לשתייה  אך ייטיב להתיישן במשך שנים רבות (על פי מבקר היין האיטלקי הנודע LUCA MARONI, היין ייטיב להשתבח ב 25-30 שנת הקרובות).

 

טל:

דוא"ל: 

אינסטגרם: 

כתובת:

  • Instagram Social Icon
  • Facebook Social Icon
  • Facebook Social Icon

Name *

Email *

Subject

Message